Lam i dillsaus à la Utstein

Spesialkomponert rett med navn fra Utstein.

Retten lages på samme måte som lammefrikassé, men sausen får en frisk, karakteristisk smak av dill.

Handleliste til denne retten og flere oppskrifter finner du på rema1000.no.

Slik gjør du, trinn for trinn:

Trinn 1
Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Bind sammen dillstilkene med hyssing til en bunt og kok med kjøttet, laurbærblad og pepperkorn i ca. 1 time.

Trinn 2
Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Skrell grønnsakene, kutt dem i passe biter og ha i gryten. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt. La det hele småkoke i ca. 15–20 min på middels varme. Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål. Spar den til du skal lage sausen.

Trinn 3
Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel og spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, nykvernet pepper og fløte.

Trinn 4
Ha i kjøtt, grønnsaker og hakket dill, kok opp og smak til. Server.

Kokkens tips
Server med kokte poteter.