Lammefrikassé med norske rotgrønnsaker

Norsk tradisjonsmat på sitt beste.

Den milde sausen og de sødmefulle rotgrønnsakene smaker fantastisk sammen med langkokt lammekjøtt.

Handleliste til denne retten og flere oppskrifter finner du på rema1000.no.

Slik gjør du, trinn for trinn:

Trinn 1
Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Ha i kjøttet sammen med laurbærblad og pepperkorn og la det koke i ca. 1 time. Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt.

Trinn 2
Skrell grønnsakene, kutt dem i store biter og ha det i gryten. La det hele småkoke på middels varme i ca. 20 minutter.

Trinn 3
Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål, den skal brukes til å lage saus.

Trinn 4
Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel, spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, pepper og fløte. Ha i kjøtt og grønnsaker og kok opp. Dryss over persille og server.

Kokkens tips
Server med kokte poteter.