Lammebog i skiver

Lammebog i skiver
Lammebog er forparten på lammet (beinet med skulder). Ferske bogskiver brukes på samme måte som grytekjøtt med ben og brukes ofte til fårikål, frikassé eller tilberedes bare som de er i stekepanne eller ovn.

Tilberedningstips
Cirka 300 gram per porsjon. Til fårikål kokes kål og kjøttet sammen.

Frikassé og gryteretter: Kok opp kjøttet, skum av og la kjøttet trekke til det er mørt, tilsett grønnsaker mot slutten, jevnes med maizena/hvetemel utrørt i kaldt vann.

Næringsinnhold per 100 gram
– Energi 804 kJ/193 kcal
– Fett 13 g hvorav: mettede fettsyrer 5,7 g, enumettede fettsyrer 4,6 g,  flerumettede fettsyrer 0,7 g
– Karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g
– Protein 19 g
– Salt 0,2 g