Lammecarré
Lammecarré
Lammecarré er ytrefilet fra ryggen (lammesadelen) med trimmede ribben. Kjøttet kjennetegnes ved de lange benpipene som stikker frem av kjøttet. Mør, saftig, smakfull og kan brukes til en forrett/smårett og passer ypperlig til tapas. Stekes hel og deles mellom hvert ribbein ved servering.
Kort tilberedningstid.
Tilberedningstips
Carreen krydres og brunes godt i stekepanne før den stekes ferdig i ovn på 125°C. Stek inntil steketermometret viser 55°C. Steketid i ovn er cirka 40 minutter.
Næringsinnhold per 100 gram
– Energi 935 kJ/225 kcal
– Fett 17 g hvorav: mettede fettsyrer 7,5 g, enumettede fettsyrer 6,0 g, flerumettede fettsyrer 1,0 g
– Karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g
– Protein 18 g
– Salt 0,2 g