Lammelår i skiver

Lammelår i skiver
Lammelår i skiver er skiver som er skåret direkte over lammelåret, slik at det sitter litt av lårbenet som en kjerne midt i skiven. Lammelår i skiver kalles også lammeskiver, og kan både stekes i panne, i ovn, på grillen eller brukes i kokte retter.

Tilberedningstips
Lammelårskiver brunes på begge sider i panne på sterk varme. Stek deretter i ovn ved 180 grader celcius i cirka ti minutter. La kjøttet hvile rundt 5 minutter før servering. Servér gjerne med hvitløkssmør, bakt potet, sjysaus og salat med yoghurtdressing.

Næringsinnhold per 100 gram
– Energi 767 kJ/184 kcal
– Fett 12 g hvorav: mettede fettsyrer 5,6 g, enumettede fettsyrer 4,2 g,  flerumettede fettsyrer 0,7 g
– Karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g
– Protein 19 g
– Salt 0,2 g