Lammeskank

Lammeskank
Nedre delen av lammelåret, altså leggen. Benet gjør kjøttet enda mer smaksrikt og ser lekkert ut på tallerken.

Lang tilberedningstid gir mørt og saftig kjøtt.

Tilberedningstips
Forvarm ovnen til 100°C . Dekk en ildfast form med bacon. Skrell løk og gulrot og skjær i skiver. Legg dem på baconet. Legg lammeskankene og hvitløk i. Stek lammeskanken til kjernetemperatur på  55°C . Ha i 1 desiliter rødvin.

Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile til kjernetemperaturen går ned til mellom 40 og 50°C. Imens setter du opp temperaturen på ovnen til maks. Når kjøttet har avkjølt seg, kan du sette det inn i ovnen til det brunes godt. Steketid er 3 til 3,5 timer.

Næringsinnhold per 100 gram
– Energi 804 kJ/193 kcal
– Fett 13 g hvorav:  mettede fettsyrer 5,7 g,  enumettede fettsyrer 4,6 g,  flerumettede fettsyrer 0,7 g
– Karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g
– Protein 19 g
– Salt 0,2 g

Produsert og pakket hos Nortura Forus, EFTAnr. 111.