Lammeskank

Lammeskank
Nedre delen av lammelåret, altså leggen. Benet gjør kjøttet enda mer smaksrikt og ser lekkert ut på tallerken.

Lang tilberedningstid gir mørt og saftig kjøtt.

Tilberedningstips

  • 4 lammeskank
  • Diverse rotgrønnsaker etter ønske (rødbete, gulrot, pastinakk, sellerirot, persillerot, kålrot, nepe)
  • 1 rødløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 dl rødvin
  • 1 boks hakkede tomater/cherrytomater
  • Okse – /grønnsaksfond etter ønske
  • Friske urter (timian, rosmarin)
  • Smør til steking
  • Salt og pepper
  1. Smelt smør i en stekepanne. Krydre skankene godt med kvernet salt og pepper, og brun de sammen med hvitløken, som er skjært i skiver.
  2. Når skankene er ferdig brunet, ha i rødvin og kok ut panna.
  3. Ha skankene og avkoket over i en ildfast form, eller kjele. Tilsett hakket tomat og fond.
  4. Skrell og skjær opp rotgrønnsakene og løk i store biter og fyll opp kjelen/formen
  5. Sett formen/kjelen med lokk i ovnen på 100° C i 5-6 timer. Ta deg en god tur.
  6. Tilsett friske urter den siste halvtimen og smak til med mer salt og pepper hvis det er ønskelig.

Server med hjemmelaget potetmos. For å gjøre det – skrell og kok ca. 15 mandelpoteter (eller poteter fra Gydas Jordepler) og 2 hvitløksfedd møre. Sil av vannet, men behold litt i bunnen. Smelt en god porsjon med smør sammen med potetene og visp potetene med en håndvisp, til mosen blir jevn og luftig. Smak til med salt, pepper, muskat og evt. litt urter eller gressløk.

Næringsinnhold per 100 gram
– Energi 804 kJ/193 kcal
– Fett 13 g hvorav:  mettede fettsyrer 5,7 g,  enumettede fettsyrer 4,6 g,  flerumettede fettsyrer 0,7 g
– Karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g
– Protein 19 g
– Salt 0,2 g

Produsert og pakket hos Nortura Forus, EFTAnr. 111.