Pinnekjøtt

Pinnekjøtt.
Bruksområder: Til et hvert julemåltid, både alene og sammen med familie og venner.

Tilberedes med omtanke og kjærlighet.

Tilberedningstips
Pinnekjøtt (ca 350 g pr. porsjon) legges i rikelig med kaldt vann og
 vannes ut i 16 til 24 timer. Bytt vann én gang. Pinnekjøttet skal
 dampkokes i kjele på rist og under tett lokk. Kjøttet må ikke kokes 
tørt. Koketid ca. 2,5 – 3 timer. Ferdig når kjøttet slipper bena. For dem
 som liker kjøttet sprøtt, kan det legges i stekepanne eller under
grillen en kort stund før servering. Pinnekjøtt smaker aller best når
 det serveres rykende varmt, gjerne på godt varme tallerkener.

Næringsinnhold per 100 gram
– Energi 1703 kJ/411 kcal
– Fett 35 g hvorav: mettede fettsyrer 18 g, enumettede fettsyrer 13 g, flerumettede fettsyrer 1,7 g
– Karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g
– Protein 24 g
– Salt 11,0 g