Surret lammestek

Lammestek
Lammestek er kjøtt fra lammelåret, ferdig surret i nett. Steken er benfri og er derfor  lettere å skjære i pene skiver.

Lang tilberedningstid.

Tilberedningstips
Brun kjøttets overflate i en stekepanne på sterk varme. Dette gir en beskyttende overflate som bevarer kjøttets saftighet. Stekes deretter i ovn ved 120°C i ca 1,5-2 timer til steketermometeret viser en kjernetemperatur på 58°C. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i ca. 30 min.

Kryddertips: varier med timian, rosmarin, ramsløk og hvitløk

Næringsinnhold per 100 gram
– Energi 767 kJ/184 kcal
– Fett 12 g hvorav:  mettede fettsyrer 5,3 g,  enumettede fettsyrer 4,2 g, flerumettede fettsyrer 0,7 g
– Karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g
– Protein 19 g
– Salt 0,2 g

Kjølevare: 0-4˚C